Пловдивската атлетка Пламена Чакърова беше избрана за номер 1 на Спортно училище "Васил Левски". През изминалата година състезателката на СКЛА "Ботев" (Пловдив) успя да спечели бронзов медал от Европейското първенство за юноши и девойки до 18 години, което се проведе в Йерусалим, Израел. Пламена спечели медала, след като системата първоначално беше отчела, че българката е четвърта, но след това стана ясно, че възпитаничката на Ботев е на трето място. Позицията й беше потвърдена след протест от българския отбор. Треньор на Пламена е една от легендите в пловдивската лека атлетика - Ива Пранджева - световна шампионка за девойки на дълъг скок и европейска шампионка в зала на троен скок. 

Пламена даде интервю пред TrafficNews за изминалата година, целите и бъдещето. 

"Чувството да спечелиш медал е неописуемо. Бях много щастлива и макар и драматично успях да спечеля медал. Хубаво е, когато виждаш труда, който си положил да се изплаща. Няма с какво да се сравни това чувство", заяви състезателката на СКЛА Ботев за спечеления бронзов медал от Европейското по лека атлетика до 18 години. 

Пламена заяви и какво е неин треньор да е легендата Ива Пранджева.

"Тя има много опит от големите състезания като състезател и сега като треньор. Радостна, че тя ми е треньор. Тренировките преминават много добре, защото се вдъхновявам точно такъв успешен атлет като нея да ми е треньор. Вземам много като пример от нея", заяви бронзовата медалистка от Европейското до 18 години.  

"Условията за леката атлетика за съжаление не са толкова добри. Спортът не се оценява достатъчно. Определено могат да се отделят повече средства", каза Пламена Чакърова относно условията в леката атлетика.

"Тази година имам норматив за Европейско първенство до 20 години. Има Държавни първенства и Балканиади", на които ще участвам, каза Пламена за предстоящия сезон. 

"Целта ми е да стигна до Олимпиада и ако стане това искам да спечеля медал", заяви пловдивчанката. 

"Пожелавам си много здраве, късмет, без контузии и пак да бъда медалистка от Европейско първенство", завърши Пламена Чакърова.