Ботев постигна категорична и безпроблемна победа с 4:1 над Локомотив в градското дерби от първия кръг на U19. Двубоят се игра при солиден зрителски интерес и на срещата присъстваха около 500 зрители, изпълнили до краен предел трибуните на естествен терен №1 на базата в "Коматево". Победата на ботевистите бе помрачена от контузията на Емил Колев, получена в продължението на мача.

В 6-ата минута гостите откриха резултата след дълга топка към половината на Ботев и хубав прехвърлящ удар - 0:1. "Жълто-черните" не се притесниха от попадението на "смърфовете" и само 3 минути по-късно изравниха. Димитър Тонев пусна към Иван Василев, който останал очи в очи с вратаря на Локомотив прати топката в мрежата за 1:1.

В 35-ата минута Станислав Шопов се разходи между трима футболисти в "черно-бяло" и намери Иван Василев, който от чиста позиция стреля в аут. Логичното се случи в 38-ата минута, когато Крис Добрев се отчете с индивидуален рейд и след добре насочен удар от 20 метра изведе ботевистите напред - 2:1.

Само 2 минути по-късно Крис Добрев се устреми към вратата на "смърфовете" и подаде към Слави Шопов, който стреля, стражът изби и топката рикошира в гредата, след което се върна в Крис Добрев и той без проблеми покачи на 3:1. В третата минута на добавеното време на първото полувреме "канарчетата" ликуваха за четвърти път. Крис Добрев пусна прекрасен извеждащ пас към Димитър Тонев, сърцатият футболист овладя и след като преодоля вратаря на празна врата вкара за 4:1. След почивката момчетата на Стефан Стоянов намалиха рязко оборотите.