Само играчи на "Локомотив" Пловдив получиха наказания след мача от 15-ия кръг на Първа професионална футболна лига срещу "Славия". На заседание на Дисциплинарната комисия към БФС днес (13 ноември) бе решено да бъдат санкционирани Анте Аралица и Симеон Райков, а по правилник Димитър Везалов ще понесе наказание заради червения си картон.

След мача на стадион "Васил Левски" в неделя (11 ноември) футболистите на двата тима си спретнаха меле на терена, което се пренесе в тунела.

Административният директор на "смърфовете" Атанас Узунов заяви, че наказанията са тежки и от тях изглежда, че футболистите на "Локо" сами са се били. Узунов смята, че правдата в този случай не е възтържествувала. 

Виновни сме си. Наказанията наистина са много тежки, но те трябва да са предизвикани от някой. Нашето становище, и на клуба, и на ръководството е защо не е потърсена отговорност от някои футболисти и треньори, които предизвикаха това стълкновение. Радо Станев е мой приятел, но мисля, че и той трябва да понесе някакво наказание. Гамаков, който предизвика целия инцидент, няма наказание. Не може само единият клуб да е ощетен. В крайна сметка тези трима футболисти сами ли се сбиха? Някой ги е предизвикал, за да се стигне до това нещо. А тези, които са предизвикатели стълкновението, нямат наказания. Мисля, че в този случай правдата не възтържествува.", коментира Узунов пред bTV.

Трима от Локо със сериозни наказания след мелето срещу СлавияСимеон Райков отнесе най-тежката санкция от 5 мача