Лошите резултати на Локомотив Пловдив продължават, като те отстъпиха с 0:2 гостуването си на Черно Море. Това е 6-ти пореден мач на „черно-белите“, в който те не записват победа. Шансовете за 6-цата става се по-малки, а "Моряците" се настаниха на пето и дадоха завика за призовите места.

Георги Илиев откри резултата в шестата минута от дузпа. В 42-ата бившия играч на „черно-белите“ Дани Кики удвои.

Домакините поведода още в шестата минута, когато Ожболт спъна Алвес в наказателното поле и главният съдия отсъди най-тежкото наказание. Зад топката застана Георги Илиев, който не сбърка за 1:0.

В 14-ата минута Ожболт бе изведен под ъгъл сам срещу Георги Китанов, но шутира неспокосано в аут.

В 41-ата минута Черно море спокойно можеше да си осигури комфортен аванс, но Дани Кики пропусна от чиста позиция. Футболистът на "моряците" не успя да нацели топката от четири метра.

Минута по-късно той се реваншира за фрапантния пропуск. Кики преодоля прекия си пазач в наказателното поле и с прецизен изстрел по земя с левия крак не остави шанс на Мартин Луков - 2:0!

рез първата част гостите от Пловдив създадоха още две опасни ситуации, но съдията се намеси и спря атаките. При първото положение отсъди засада, а при второто - фаул, като решенията му бяха грешни.

След почивката срещата като че ли се доиграваше. Двата тима си размениха по едно положение и с това се изчерпаха интересните ситуации.

В 58-ата минута Черно море създаде страхотно меле в наказателното поле на своя опонент. Георги Илиев нахлу и върна към Виктор Генев, който спря и шутира от няколко метра. Луков реагира светкавично и изби. При добавката Димов прати топката над напречната греда от чиста позиция.

В 78-ата минута гредата се оказа верен помощник на Китанов. Димитър Илиев шутира, но топката смени траекторията си след рикошет в тялото на състезател на Черно море и се спря в левия стълб.