Локомотив (Пловдив) победи Витоша (Бистрица) играят с 2:1 в среща от 13-ия кръг на Първа професионална лига. Домакините на "Лаута"  успяха да спрат серията си от поредни загуби и общо три мача без успех. Головете за „черно-белите“ отбелязаха Илиев и Ожболт, а за гостите точен бе Долапчиев

Първото чисти положение бе за гостите и дойде в 16-ата минута. Долапчиев напредна по дясното крило и намери Садула на чиста позиция, но Луков излезе предвидливо и блокира удара. Само три минути по-късно Локомотив откри резултата. Посинкович получи топката в наказателното поле и бе препънат от Милчев. Съдията логично посочи бялата точка и от дузпата Илиев хладнокръвно откри резултата.

Последваха две опасности за гостите, но Долапчиев и Купенов не успяха да уцелят вратата на Луков. Така се стигна до 40-ата минута, когато резултатът стана 2:0 в полза на пловдивчани. Ален Ожболт получи топката с гръб към вратата в наказателното поле и след като майсторски се обърна прати кълбото неспасяемо в горния ъгъл на Василев.

В 73-тата минута Долапчиев върна едно попадение, но това не беше достатъчно, за да си тръгнат „бистришките тигри с точка“.

С победата си Локомотив се изравни по-точки с градския съперник Ботев, които гостуват по-късно на съименниците си от Враца.