За капитана на Ливърпул Джордан Хендерсън спечеления трофей в Шампионската лига в събота имаше далеч по-емоционален заряд. Целият свят видя как Хендо се втурна с Купата към баща му, който бе на трибуните в Мадрид, прегърна го и се разрида.

През 2013 година Браян Хендерсън е диагностициран с рак на гърлото. Забранява на сина си да го вижда по време на лечението, за да не го гледа в лошо състояние. В момента Хендерсън-старши е в ремисия и паметният момент от магическата съботна вечер и венецът на голямата борба на едно цяло семейство. Баща ми преживя много в последните години. Не само той, но и цялото ни семейство. Радвам се, че успях да върна усмивката на лицето му. Той искаше да ме види с тази купа, сподели развълнуваният Джордан Хендерсън.

Виждах го за по-малко в началото на терапията, към края той ми забрани окончателно, само поддържахме контакт по телефона. През уикендите се опитвах да давам всичко от себе си на терена, защото знаех, че той ме гледа. И през този сезон започнахме да побеждаваме във всеки мач, допълни капитанът на червените от Мърсисайд.

Когато Джордан беше на 10 го заведох на финала в Шампионската лига между Милан и Ювентус. Той ми каза: тате, един ден и яз ще играя в такъв мач. Направи го два пъти и в единия от тях спечели. Изключително съм щастлив за него. Ако Ливълпул бе загубил от Тотнъм лятото щеше да бъде много, много лошо. Но сега му предстоят незабравими дни с децата, каза Браян Хендерсън.

Ливърпул е Кралят на Европа!Червените триумфираха заслужено с 2:0 в английския финал срещу Тотнъм