Ливърпул е новият крал на Европа! Червените грабнаха трофея в Шампионската лига след победа на финала в Мадрид срещу Тотнъм с 2:0 в изцяло английския финал на най-силния клубен турнир. Финалът не впечатли като качество, но не липсваше типичното английско очарование на борба по целия терен и непримиримост и от двата отбора. Ливъпул вкара ранен гол, който успокои отбора на Юрген Клоп и почти през целия мач той действаше по-уверено и с по-голямо самочувствие. Шпорите явно бяха пренапрегнати от първия си финал в Шампионската лига в историята и не можаха да покажат истинското си лице с изключение на известен период след почивката. В крайна сметка опитът на отбора на Юрген Клоп си каза тежката дума и Ливърпул грабна шестата си европейска клубна купа.

Началото бе взривоопасно! Още в 1-та минута нападателят на Ливърпул Садио Мане центрира, топката се удари в ръката на Сисоко и реферът Дамир Скомина посочи бялата точка. Мохамед Салах бе безпощаден и изведе Ливърпул напред още във 2-та минута. Ръката на Сисоко не бе до тялото и решението на рефера бе по-скоро правилно. В 17-ата минута бомба на Александър-Арнолд от Ливърпул профуча на сантиметри от дясната греда. Червените продължиха да натискат и с много висока преса не допускаха шпорите до опасна близост до вратата си. В 38-ата минута Робъртсън отправи силен далечен удар, но Уго Лорис изби. Междувременно в 20-ата минута полугола фенка прекъсна мача. Тя нахлу, облечена по бански на терена, но бързо бе изведена от стюардите.

След почивката мачът се отвори, двата тима имаха повече положения. В 68-ата минута Салах технично предостави топката на Милнър, чийто удар мина на сантиметри покрай левия страничен стълб на вратата на Тотнъм. С наближаването на края мачът се изостри още повече и заприлича на истинки финал. Тотнъм се хвърли напред с мисълта, че повече няма какво да губи. В 78-ата минута Деле Али стреля с глава над гредата след центриране на Трипиър отдясно. Последваха удари на Лукас Моура, корееца Сон и Ериксен, отразени по невероятен начин от вратаря на Ливърпул Алисон. В 87-ата минута Ливърпул нанесе решителния си удар. След изпъленние на корнер отдясно и последвало разбъркване топката попадна у Ориги, който с плътен шут с левия крак в далечния ъгъл подпечата триумфа на червените от Мърсисисайд. Тотнъм опита да се върне в мача, но Алисон отново бе последна преграда пред удара на Хари Кейн в добавеното време.

ТОТНЪМ: Лорис, Трипиър, Алдервейрелд, Вертонген, Роуз, Уинкс, Сисоко, Ериксен, Деле Али, Сон, Кейн
 
ЛИВЪРПУЛ: Алисон, Александър-Арнолд, Ван Дайк, Матип, Робертсън, Фабиньо, Хендерсън, Вайналдум, Мане, Салах, Фирмино