Финалът на световното в Русия между Франция и Хърватия, завършил 4:2 за петлите, породи разгорещени дискусии с двете спорни ситуации преди почивката – фаулът срещу Гризман преди първия гол на Франция и дузпата за петлите за второто попадение, когато Перишич игра с ръка в пеналта. Чухме доста противоречиви становища, а известният английски съдия Марк Клатенбърг се изказа изцяло срещу съдийските отсъждания. Според него няма никакъв фаул и никаква дузпа за Франция.

Потърсихме мнението на бившия международен рефер Атанас Узунов. Според пловдивския топ рефер дузпата за Франция е безспорна. На повторенията много ясно се вижда, че има игра с ръка на Перишич. Нещо повече – за мен има и умисъл в действията му, защото той посяга, за да удари топката и разперва дланта си, за да спре траекторията й, категоричен е Атанас Узунов.

Що се отнася до нарушението срещу Гризман преди първия гол на петлите, там положението може би е по-спорно, но подобни нарушения се отсъждат поне по 30 на мач. Ситуацията бе далеч от вратата, след центрирането стана автогол. По тази логика и след някой неправилно отсъден тъч може да се стигне до гол. Не може за всеки такъв фаул да се търси под вола теле, коментира Атанас Узунов.