Ботев бе на прага на заслужена победа, но загуби нещастно като гост на Берое с 2:1. Жълто-черните поведоха с красиво попадение на Стивън Петков в 78-та минута, но допуснаха пълен обрат само в рамките на 2 минути. В 83-та Рубен Бригидо изравни, а в 85-та Костадин Ничев си вкара нелеп автогол.

Двата отбора изиграха поредния интересен и драматичен мач помежду им. Двубоят започна предпазливо и равностойно, но постепенно домакините се активизираха и в 36-та минута Алкан не уцели вратата от 3 метра след корнер, изпълнен от Цонев.

През втората част футболистите на Берое натиснаха още повече и пропуснаха две отлични възможности в началото. Камбуров изведе Цветко, който в шутира от десетина метра, но вратарят Кайзер изби. Топката отново попадна в халфа на заралии, който този път центрира към Райнов, но капитанът на домакините стреля с глава в аут.

Канарчетата се бранеха организирано и на свой ред започнаха да поглеждат към вратата на заралии. В 74-та минута Стивън Петков центрира отдясно и връхлитащият Балтанов с шпагат не мога да уцели вратата. В 78-та Ботев поведе след страхотна атака. Неделев изведе Филипов на десния фланг, защитникът центрира и Стивън Петков, плонжирайки, с глава красиво забоде топката в мрежата. Домакините се хвърлиха на щурм и успяха да изтръгнат победата. В 83-та минута Цонев центрира, Кристиян Димитров изпусна Бригидо, който с глава вкара красиво. Две минути по-късно Ничев си вкара автогол след центриране от фаул от ляво и така Берое успя да изкопчи крайния успех. В края Стивън Петков се контузи и още повече задълбочи проблемите от късата пейка пред старши треньора Николай Киров. В следващия кръг Ботев приема Локомотив Пд в градското дерби в Коматево. Мачът е в събота от 18.30 часа.

БЕРОЕ - БОТЕВ (ПД) 2:1

0:1 Стивън Петков 78

1:1 Бригидо 83

2:1 Камен Хаджиев 85

БЕРОЕ: 12. Перниш, 4. Алкан, 5. Меска, 6. Цветков, 7. Райнов, 9. Камбуров, 10. Цонев, 11. Бандаловски, 19. Василев, 26. Хаджиев, 73. Минчев

БОТЕВ ПД: 22. Кайзер, 28. Филипов, 5. Димитров, 6. Ничев, 23. Минев, 18. Терзиев, 17. Балтанов, 8. Неделев, 16. Шопов, 93. Афонсо, 20. Петков

СЪДИЯ: Станислав Тодоров

СТАДИОН: “Берое”