Ботев грабна безпроблемна втора победа в шампионата на Първа лига. Жълто-черните сразиха Етър с 2:0, като и двете попадения паднаха след почивката. Болярите одигщраха с 10 души, след като в 72-та минута Скерлев бе изгонен. Той повали откъсналия се сам срещу вратаря Диого Кампос, бе декориран в жълто, но протестира и заслужено трябваше да поеме към съблекалнята. Ботев бе по-дорият отбор и не се наложи да се напряга особено, така че изводи от този мач трудно могат да се направят. Тимът на Николай Киров игра с новите екипи с логото на WINBET, който днес бе официално представен като нов спонсор на жълто-черните.

Първото полувреме не предложи много емоции. Още в самото начало Васил Шопов имаше възможност да открие резултата. Той получи пас от Густаво Афонсо, но не можа да намери очертанията. В 36-та минута Кристиян Добрев засече центриране на Неделев от фаул, но също не бе точен и с това се изчерхаха интересните моменти преди почивката.

Втората част започна с гол на Ботев. В 47-та минута Неделев изведе Балтанов, който се измъкна от засада, центрира и непокритият Стивън Петков вкаар дежурния си гол. Малко след като Етър остана с 10 души Неделев изпълни ювелирно пряк свободен удар, но топката облиза горната греда и излезе. В 79-та минута Димо Атанасов спъна Васил Шопов в пеналта и Неделев реализира отсъдената дузпа, фиксирайки крайното 2:0, а в самия край отново тресна гредата от фаул.

БОТЕВ - ЕТЪР 2:0

1:0 Стивън Петков (47), 2:0 Тодор Неделев (72-дузпа)

БОТЕВ: Даниел Кайзер, Филип Филипов, Кристиан Димитров, Костадин Ничев, Йордан Минев, Радослав Терзиев, Лъчезар Балтанов, Тодор Неделев, Густаво Афонсо, Васил Шопов, Стивън Петков

ЕТЪР: Христо Иванов, Крум Стоянов, Иван Скерлев, Венцислав Василев, Димо Атанасов, Георги Сърмов, Румен Руменов, Велко Батрович, Ерик Почански, Жилсон Варела, Яни Пехливанов

СЪДИЯ: Петър Костадинов

СТАДИОН: Коматево