Мария Илиева има ключова роля за разплитането на убийството в Куцина през 2010 г., когато нейният съпруг Йордан Йорданов издъхва след няколко удара в главата.  Като виновник за смъртта е осъден едноръкият музикант Владимир Илиев, който е в затвора. 

Ново разследване на търновски криминалисти преди 5 месеца обаче посочи като истински убиец британеца Малкълм  Шейн, който е настоящият мъж на Мария. Двамата са направили самопризнания след детектор на лъжата преди пет месеца, но след това са се отказали от тях. Потресаващата история вече беше разказана от TrafficNews.bg ,  а в момента прокуратурата трябва да реши дали да възобнови делото.

Екип на TrafficNews.bg направи няколко опита да разговаря с бившата вдовица и настояща госпожа Шейн, но тя упорито отказваше срещата. Вижте играта на криеница и единствения разговор с фаталната Мария.

В собственоръчно написаните обяснения Малкълм Шейн признава, че на 1 ноември 2010 г. вечерта отишъл с колата в село Куцина. Паркирал я близо до къщата на Йордан Йорданов - Даньо Лудия, където се видял с жена му Мария, с която тайно поддържали връзка.

Тя му казала, че мъжът й и го няма вкъщи. Шейн изчакал малко и видял как Йордан се прибира. Видимо пиян, мъжът паднал пред портата. Мария попитала Малкълм какво е станало. Той и отговорил, че Лудия е паднал и да се прибира вкъщи. Когато жената вече била вътре, британецът  ударил Йордан по главата с кол, който изтръгнал от близка ограда. След това си тръгнал с колата към Велико Търново, изхвърляйки по пътя пръта, с който извършил убийството. Прибрал се вкъщи и легнал да спи.

От обясненията на Мария става ясно,че няколко месеца по-късно Малкълм й споделил, че направил грешка спрямо нея и Йордан, но не уточнил какво има предвид. Вдовицата обаче била наясно какво се е случило във фаталната вечер, но го запазила в тайна. Четири месеца след убийството тя и Малкълм заживели заедно. През 2015 г. официално се оженили, а след това им се родили и две деца.

Малкълм и Мария дават показания два пъти в края на 2018 г., като и в двата случая признават вината си за смъртта на Йордан. Няколко дни по-късно обаче се отказват от казаното. Отричат и днес, че са извършили престъпление.

Абсурд! Еднорък музикант лежи 8 г. в затвора, полиграфът сочи друг за убиец ВИДЕОБританец прави закъснели самопризнания за драмата в Куцина, после се отрича