Кой и как набеди Владо от Куцина за убиец? Изповедта му пред TrafficNews от затвора

По-важно е да докажа, че съм невинен, отколкото да изляза на свобода, казва музикантът

България
17.04.2019 07:00 17126 2

"Не искам да ме помилват и да изляза навън, а да докажа, че съм невинен". Звучи странно за човек, който вече шеста година търка наровете в затвора. 41-годишният музикант Владимир Илиев, чиято потресаваща история TrafficNews вече разказа, обаче държи да махне незаслуженото клеймо на убиец. За него това е по-ценно и важно дори от свободата.

Владо, който е загубил едната си ръка при катастрофа, излежава 12-годишна присъда за убийство на неговия съселянин Йордан Йорданов-Даньо Лудия. Че присъдата най-вероятно е грешка стана ясно преди няколко месеца, когато търновски криминалисти направиха повторно разследване на историята от 2010 г.

Преди няколко месеца англичанинът Малкълм Райс, който междувременно се оженил за вдовицата на Даньо Лудия - Мария, признава пред детектор на лъжата, че е извършил престъплението. Същото потвърждава и самата жена, която се забъркала в любовен триъгълник, довел и до фаталния край.

Впоследствие двамата съпрузи се отмятат от показанията си. Главна прокуратура вече върна делото на апелативните магистрати във Велико Търново с предписание да се преразгледа, както и да се смени наблюдаващият прокурор.

Сега Владо Илиев очаква делото му да бъде възобновено, за да се докаже, че е невинен, а истинският убиец да заеме мястото му в затвора.

Затова и отказва да подаде документи за предсрочно освобождаване за добро поведение, за което има право. След няколко отказа на Министерството на правосъдието да разговаряме с Владимир Илиев, най–накрая екип на TrafficNews получи разрешение да го посети в затвора в Троян.

Престоят зад решетките не го е прекършил. Твърди, че го крепи музиката. Свири два дни в седмицата, толкова му се полага.

Ето какво разказа Владо пред TrafficNews:

 

 

Ще има ли рестарт на делото "Куцина" ? Апелативни магистрати умуват втори месецВладимир Илиев чака зад решетките отговор на писмата му до президента, главния прокурор и омбудсмана

Напишете коментар
Вашите коментари през Trafficnews.bg
2 Коментара
Сортирай по
коментар

Ivan Dragomanski 10:10, 18.04.2019

И ме се иска да попитам привържениците на смъртна присъда, какво ще се случи при съдебна грешка и екзекутиран " престъпник ", ще го възкресим ли или ще го канонизираме за светец ?!

Oтговора0
коментар

Стоил 11:28, 17.04.2019

Дано пуснат на свобода горкият човечец

Oтговора0
Вашият коментар през Facebook

Изпрати новина