"Моля ви, помогнете ми истината да възтържествува и да се прибера при моите близки". Това пише в писмо до президента Румен Радев едноръкият музикант Владимир Илиев, който лежи в затвора за убийството на неговия съселянин от Куцина Йордан Йорданов.

Както TrafficNews.bg вече разказа, осем години след престъплението ново разследване на търновски криминалисти уличи като истински извършител Малкълм Райс, новият съпруг на вдовицата Мария. Тя и британецът дори направиха самопризнания след тест с детектор на лъжата.

Близките на Илиев се надяват делото да бъде възобновено и истинските виновници да бъдат наказани. Владо също лично е изпратил молба за това до почти всички институции в страната, които имат отношение към казуса.

Сега последните му надежди са свързани с държавния глава, до когото е изпратил писмо.

"Знам, че почти всички лишени от свобода твърдят, че са невинни. Само, че в моя случай новите факти са категорични, че извършителите са други. Моля ви, помогнете ми истината да възтържествува и да се прибера при моите близки. Те не заслужават да бъдат сочени с пръст за нещо, което не съм извършил", пише Илиев.

 

Прокуратурата и МВР засега отказват коментар, защото по делото се работи. Припомняме, че делото е върнато на Апелативна прокуратура във Велико Търново с предписание да се смени наблюдаващият прокурор.

Самопризнанията на бившата съпруга на убития Йорданов - Мария Илиева, както и на нейния настоящ мъж Малкълм Райс бяха направени преди 5 месеца.

След това обаче двамата се отрекоха от тях, а в момента англичанинът е в Лондон. От Англия преди два дни се завърна и съпругата му Мария Илиева. Всички опити на екипа ни да разговаря с нея удариха на камък.

Абсурд! Еднорък музикант лежи 8 г. в затвора, полиграфът сочи друг за убиец ВИДЕОБританец прави закъснели самопризнания за драмата в Куцина, после се отрича