Шест години след акцията на МВР, ДАНС и прокуратурата в Плевен през януари 2014 г. срещу ромския клан от Долни Дъбник, слепите братя Горан и Станьо най-накрая влизат в затвора. Те са с присъда за пране на пари. 

Днес бе отведен Горан Станев, брат му Станьо не беше открит на адреса. Trafficnews.bg ще ви информира кога и Станьо ще бъде приведен в затвора. 

Горан Станев и Станьо Маринов са на прицела на прокуратурата и след разследване на Тина Ивайлова и екипът й. 

Разказахме ви как при решение на ТЕЛК за 100 процента нетрудоспособност и слепота, братята шофират без проблем луксозните си автомобили. Лекарите от ТЕЛК-Плевен, които са преценили, че двамата са незрящи и не могат без асистент, твърдят, че са сложили подписите си под становището заради решение на Административния съд в София. Две години по-късно разследването срещу тях зацикля, защото 12 експерти все още не могат да решат, колко слепи са братята. 

На „слепците“ им бяха отнети само инвалидните пенсии, които не съответстват на лукса в който живеят. А те и до днес продължават да извършват всякакъв вид дейности, нетипични за слепи хора и да живеят в охолство. Цялото им семейство е разследвано за пране на пари. Братята са подсъдими заедно със своите родители - Иванка и вече покойния Иван Маринов, както и сестра им Елисавета Маринова.

Богатството на фамилията се разраства от „ясновидските способности“ на майката на Горан и Станьо -Иванка Маринова. Тя е изкарала милиони само от наивни палестинци в продължение на три години. В сеансите й помагала и дъщеря й Елисавета, като двете няколко пъти летели до Тел Авив, за да "помагат" на място при изключителни случаи, стана ясно по време на съдебния процес срещу "пророчицата от Долни Дъбник". 

Иванка обещавала спасение, изцеление и разваляне на магии, но пък плашела клиентите си, че ако не платят, ще пострадат. Болни палестинци продавали земи и имоти, за да се справят със здравословните си проблеми, вярвайки на обещанията й. В схемата участвали цялото семейство от Долни Дъбник. Парите, получени с измама, влизали в банковите сметки на Иван Маринов и двамата му синове Станьо и Горан. 

В декларациите титулярите на сметките пишели, че палестинските долари идват от търговия със земя. Разследването обаче разкрило, че Маринови не са купували или продавали никакви ниви. Последният превод от 95 хиляди долара бил блокиран, когато Станьо Маринов отишъл да го изтегли кеш от банката. При разплитането на схемите на Маг Иванка се оказало се, че поне 40 палестинци са измамени. Иванка Маринова бе приведена в сливенския закон миналата година. Екипът ни засне процедурата по задържането й. 

По информация на Trafficnews докато слепите братя Горан и Станьо чакаха присъда за пране на пари, почти целият им род се изнесе в Германия. Там новият им бизнес е просия. Наши източни преди време ни изпратиха снимков материал от който ясно се вижда как немските власти задържат стринката на братята Николина Маринова, именно за просия. В края на март тази година бащата на слепите шофьори от Долни Дъбник- Иван Маринов почина внезапно и не дочака присъдата на ВКС. 

От тогава за финансовото благополучие на синовете му- Горан Станев и Станьо Маринов помага брат му Върбан Маринов. Той, съпругата му и техните синове, които са първи братовчеди на "слепците" заработват пари в Германия. Майката Иванка Маринова е в затвора за 8 години, Горан Станев е с присъда 3 години и половина, 9 години за Станьо Маринов. 

"Слепите" шофьори Горан и Станьо пируват, докато чакат присъдаПовече от година експертите мълчат

Следовател: "Слепите" братя от Долни Дъбник искаха телевизор в килията си ВИДЕОПодозират Станьо и Горан за предизвикана верижна катастрофа миналата пролет