В две поредни разследвания ви разказахме за един нелегален бизнес, който генерира милиони левове месечно в страната ни. Бизнесът "проституция".

Видяхте как платените момичета работят и кои са хората, за които изкарват пари - техните сводници. Последваха арести. При акции на отдел "Криминална полиция" към ОДМВР –Пловдив бяха задържани над 15 души за проституция, а при претърсванията на терените им бяха открити и наркотици.

Кои са задържаните?

Екипът на Glasnews.bg засне екслузивни кадри от техните арести. Как се стигна до тук? Вижте:

С някои от задържаните вече ви запознахме. Като 27-годишната Линка, която няколко дни преди да я задържат, подставеното ни лице я повика на адрес. Пред скритата ни камера тя призна, че практикува професията "проститутка" от 15 години.

Видяхте, че тя не роботи сама. Жената, с която заедно предлагат платени сексуални услуги, се представя за Стела, но истинското й име е Станислава. Отвън ги чака шофьо, а през цялото време докато са на терен, двете държат връзка със сводника си. Показахме ви и как се отчитат на сводника си - Илиян на 43 години, съпруг на Линка.

Схемата е добре отработена – в 90 процента от случаите сводниците подписват брак с една от проститутките, като по този начин трудно се доказва вината им в съда. Само че, този път може и да не им се размине, защото съдът ги остави за постоянно в ареста.

Оказа се, че на адреса, където пловдивските криминалисти задържаха Илиян, той живее освен с Линка и с 5-годишната си дъщеря от друг брак.

Малко преди полицаите да нахлуят в дома им, Линка, заедно с друго момиче и шофьорът им, са задържани пред пловдивски хотел. Отивали на поръчка. Двете са извикани от подставено лице по телефон от тяхна обява, по начин който вече ви показахме в нашето разследване.

Акцията на отдел "Криминална полиция" не приключва така. Разбираме, че Линка и останалите момичета, освен на адрес имат и собствен терен. Офисът или бардакът се намира в друг квартал, на друга улица, в центъра на Пловдив. Там полицаите откриха и иззеха 18 телефона, от които 4 броя са устройства за гласова комуникация с модулатор на гласа. Така лесно Динков вдигал телефона от обявите и сам разговарял с потенциалните клиенти. Разбираме, че и с нашето подставено лице е разговарял сводника, чрез модулатор.

При претърсването на терена за сексуални удоволствия, полицаите откриха освен телефони и внушително количество наркотици - кокаин. Откриха и пари. Стана ясно, че бардакът и момичетата са добре контролирани – от камери почти във всяко помещение. Разпитани като свидетели са много момичета, които са признали, че проституират и работят за двамата съпрузи.

В акцията бяха задържани и двама таксиметрови шофьори, които са ги превозвали до различни адреси.

Стана ясно също, че на няколко метра от бардака на Илиян и Линка се намира друг сутерен, който вече ви показахме, с платени момичета, сводници и малки деца.

Видяхте как момичето ни посрещна отвън, а в коридора подставеното ни лице се срещна и със сводника й. В помещенията работят няколко момичета.

Веднага след нашия репортаж прокуратурата се самосезира и започна разследване, а всички от този адрес се преместиха на друг. Отново ги открихме. Цените са същите, но този път са взели допълнителни мерки за сигурност. Сводникът чака отвън и внимателно наблюдава откъде и как ще дойде клиентът.

Подставеното ни лице бе посрещнато от жена, която се представи за Теодора. Оказа се, че истинското и име е Тодорина. Тя бе задържана, заедно с нейна колежка и един от от сводниците им, при зрелищна акция на криминалистите от Пловдив. Случи се в момент в който те напускаха поредния адрес.

Задържаният сводник е на 40 години и се казва Марин. Криминално проявен е и неведнъж е попадал в ареста за сводничество. Съпругата му проституира и също бе задържана с него. С тях бе и малкото им дете. Те останаха в ареста за 24 часа.

Същата нощ полицаите разбиха още един бардак в Пловдив, на друг адрес. И там нещата се случват по същия начин, по който ви показахме. Сводниците стоят в другата стая и контролират времето. Последва акция.

Съдът остави за постоянно в ареста задържаните: 31-годишната Фиданка и Нина на 45 години, Георги на 34 години, Николай - 54-годишен, както и Ивайло на 42 години.

И докато текат арестите, те не спират да работят. Като в известен фризьорски салон в кв. "Тракия" в Пловдив, където освен прическа, можеш да получиш масаж с екстри.

И тук има контрол, но сводникът е жена. Посреща подставеното ни лице и го насочва към "масажистката".

Заради излъчените разследвания в две поредни части – всички, които практикуват професията, са взели допълни мерки за сигурност. Търсят затънтени места за работа, а сводниците им наблюдават терена през цялото време.

Предстои прокуратурата да реши дали да повдигне обвинения на задържаните. Работата по всички случаи продължава.