Нека започнем начисто новите 365 дни с няколко лесно приложими правила за правилна грижа и с внимание към кожата, като любов към самите себе си. Не го правете както винаги заради новото начало на новата година, този път го направете за себе си! Много често даваме обещания, които не спазваме в навечерието на новите 365, нека този път не е така. Успех от нас

  1. Пийте повече вода! Хидратираната кожа е щастлива кожа! Водата е от съществено значение за здравето на кожата, тя помага да се поддържа нейната еластичност, което води до по-бистър тен и по-младежки вид. Така че, пийте! В режимите си, звездите Ева Мендес и Бионсе, препоръчват сутрин консумиране на хладка вода с лимон.
  2. Никога, не си лягайте с грим! Кожата трябва да диша, а да си легнете с покрито с грим лице, води до запушени пори и пъпки, дори и да използвате натурални продукти. Също така, докато спим, нашите тела и клетки се обновяват, ето защо трябва да даваме на кожата си почивка. Можете да използвате мицеларна вода за почистване на кожата, тя почиства и не изсушава кожата.
  3. Ежеседмична или поне ежемесечна ексфолиация. Премахването на мъртвия слой клетки от главата до петите, кара кожата да сияе! Ексфолираната кожа поема хидратацията много по-добре и така ще можете да се възползвате напълно от качествата на Вашата козметика.

Ние препоръчваме Hydrafacial – нов вид терапия, която замества напълно ръчното почистване на кожата на лицето. Терапията започва с ексфолиране и нежно почистване, следва по-дълбоко  почистване от замърсяванията в порите. Когато кожата е вече чиства, се вкарва коктейл от естетвени екстракти за регенерация на клетките. Следват витаминна и антиоксидантна терапия, които силно хидратират Вашата кожа, възвръщат естевената й руменина и блясък.

 

  1. Използвайте слънцезащитни продукти ВСЕ-КИ ден! Всеки дерматолог ще Ви каже колко е важна слънцезащитната козметика за здравата кожа. Слънцето е враг номер едно, когато става въпрос за преждевременно стареене и една от основните причини за рак на кожата! Д-р Ночева – специалист дерматолог, Ви препоръчва всички продукти, които използвате през деня, да имат максимален SPF (крем, коректор, фон дьо тен, пудра и т.н.) и не забравяйте, че това важи за цялата година, а не само за лятната Ви ваканция!

Дори още по-добра идея е да използвате останалите зимни месеци за ударна терапия срещу петната по лицето с химични пилинги или лазер. Те имат изглаждащ тена ефект и подпомагат лифтинга на лицето.

  1. Използвайте антиейдж козметика за цялото си тяло! Много често свързваме с промените на времето само кожата на лицето и пренебрегваме шията, деколтето и ръцете. Правилно е да се грижите за цялата си кожа, тъй като цялото ни тяло старее с еднакъв темп.
  2. Почиствайте четките си за грим веднъж седмично! Непочистване на пособията Ви за грим, често може до доведе до развитие на бактерии, които да са причина за акне и запушени пори. Освен това, чистите четки са и гаранция за по-доброто нанасяне на продуктите. Лесен трик за почистване е да смесите зехтин с препарат за съдове.
  3. Поглезете се със седмични маски.

За всеки проблем има маска! Например, маските с глина са подходящи за кожа, податлива на омазняване и акне, а маските с мед са за силна хидратация. Може да тествате и различни домашни маски, препоръчваме Ви такава с 1-2лъжици мед, ½ лъжица  индийско орехче, 1/2лъжица канела и резен лимон. Смесвате съставките и нанасяте с масажни движения, може да я оставите за 20-30минути. Ако пък нямате време за това, заповядайте да Ви поглезим! www.lasers.bg

  1. Релаксирайте във вана възможно най-често! Накисването в гореща вана е не само успокояващо, но също и полезно. Горещите вани облекчават болки в мускулите и носят по-добър сън, а ползите от добавянето на соли, са установени от векове.

 10. Спете повече! Подобно на водата, сънят също е от полза за здравата и свежа кожа. Когато сте уморени, кръвообращението се забавя и кожата има сивкав оттенък, да не говорим за тъмните кръгове под очите! Интересен факт е, че по време на сън, в телата ни се освобождава хормонът, отговорен за производството на колаген, което знаем, е необходимо на стегнатата кожа и има антиейдж ефект. Така че, да си легнем малко по-рано, е част от пътя към по-здрава кожа!

Д-р Лили Гюдюлева

*Д-р Лилия Гюдюлева е лекар по дентална медицина, специализиран в цялостната грижа за красотата на лицето. Естетичният й център в Пловдив е мястото, в което десетки дами са успели да върнат не само часовника назад, но и да получат ново самочувствие. Д-р Гюдюлева е автор на рубриката "Бъди себе си!" в TrafficNews.bg.