Без кучета в Цар-Симеоновата градина! Това е новото правило, което общински охранители заявяват на собственици на четириноги, които минават през парка. От години в парка има табели забранено за кучета, а  отскоро общинските служители сложиха нови. Въпреки това стопаните на четириноги  бяха свикнали, че в централния градски парк могат да разходят домашните си любимци.

Охранителите засега само предупреждавали, но скоро щели да започнат да пишат актове на стопаните, които са имали неблагоразумието да изведат кучето си в Цар-Симеоновата.

Стопани на четириноги, които от години са свикнали да карат кучетата си там са бесни. Те дори са готови да излязат на протест срещу новите действия на общината.

„Къде ще разхождам кучето си? Не мога всеки ден да ходя до Бунарджика, а друг парк в центъра нямаме!, пише възмутена пловдивчанка във Фейсбук.

„Като минаваш през градината го взимай на ръце! Може да е забранено да си го разхождаш, но не е забранено да го носиш”, пише къде на шега, къде на сериозно друг участник в дискусията.

Други потребители пишат, че това е пълен абсурд и никъде в Европа няма парк, който да е забранен за кучета.

„Кой ще ми обясни каква е логиката на Бунарджика да е разрешено, а в Цар-Симеоновата градина да е забранено за кучета? Да не би кметът да го е страх да не му маркират фонтаните?”, пише друг потребител. Той допълва, че собствениците на кучета имат единствено и само задължения, но никакви удобства.

„Плащаме данък, слагаме чипове, ваксинираме ги, искат намордник и какво ли още не, а навсякъде е забранено с тях!”,  допълва той.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg