“ГЕРБ са първи, това го признаваме. Ние ще се опозиция, няма нищо драматично в това, били сме доста време така. Понеже това е волята на български избирател, то ГЕРБ сега носят отговорността. Ние няма да подкрепим правителство на ГЕРБ и ДПС”, заяви Явор Божанков от БСП в предаването на “Лице в лице” по bTV.

“Не могат да говорят ГЕРБ така все едно някой друг свали предишния кабинет. Нека сега да направят нов. Имат достатъчно гласове. Бойко Борисов в момента е затънал сам в тресавището, което сам си създаде за последните 12 години, заедно с активното
участие на ДПС”, добави той.

Божанков подчерта, че ГЕРБ сега прави всичко възможно, за да имат подкрепата
“Правителство на ГЕРБ и ДПС ще взриви обществото”, смята той.

Божанков коментира и изказването на Радомир Чолаков от ГЕРБ, че партията на Борисов е готова да води преговори с “Демократична България” за съдебната реформа.

“Смешно беше Чолаков да говори за съдебна реформа. Най-добре е да извикат Данаил Кирилов да представи нов проект за конституция. ГЕРБ са хората, които браниха Гешев буквално с телата си. ГЕРБ бяха хората, които бранеха Гешев. Когато сме викали Гешев в парламента ГЕРБ винаги влизаха цялата група и започваха да викат, за да не се чуят въпросите и отговорите на Гешев”, каза Божанков.

Според него от ГЕРБ са готови на всичко, за да се върнат във властта.