Двойна пешеходна пътека изуми пловдивчани. Снимка на върха на инженерната мисъл, намиращ се на булевард "Никола Вапцаров" 3, ни изпрати читателка на TrafficNews.bg. Тя самата иронично определя новата пешеходна пътека като "прекрасна".

И как да не е прекрасна? Пътеките през булеварда вече са цели две, и то една до друга! Новата маркировка е поставена в самия край на островчето, разделящо пътните платна. Но не след него, не - пътеката буквално обхваща част от островчето. Циментираната част от него остава отстрани на зебрата. И тук изскача важният въпрос - откъде трябва да се мине?

Опция 1: По зебрата и после през тревата.

Опция 2: По зебрата и около островчето, за да не се гази тревната настилка.

Опция 3: По зебрата до островчето, след това скок върху циментираната му част и после пак скок върху зебрата на другото платно.

Опция 4: Майната й на зебрата - крачиш по асфалта и пресичаш островчето през циментираната му част.

Опция 5: По въздух.

Опции много, факт. С този пешеходен проблем вече са се сблъскали няколко души, разказва нашата читателка. Чудили се по кой път да тръгнат, за да пресекат. И ние бихме се чудили на тяхно място.

"Крайно време е някой да започне да си върши работата както трябва", пише нашата читателка. "На същото това кръстовище преди месец стана катастрофа. Знакът, който беше изкривен от нея, впоследствие демонтиран, все още не е сложен", разказва жената.

TrafficNews.bg благодари за активното гражданско отношение на всички читатели, които ни изпращат снимки и видео на нередностите. Ако и вие имате снимки, видео или информация за каквито и да било нарушения – изпращайте ги на имейл: redaktor@trafficnews.bg .

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg