"Прокуратурата взе в свои ръце вътрешнопартийния преврат в БСП". Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти, обяснявайки, че в понеделник е получила призовка, според която трябва веднага да се яви на разпит.

"Прокуратурата на България не е инструмент за правосъдие и справедливост, а бухалка за неудобните. Българската прокуратура е частна прокуратура на задкулисието. Г-н Гешев, свършиха ли дрогираните шофьори, които избиват хора по улиците? Свършиха ли престъпниците, които изнасилват възрастни жени по селата за 20 лева от пенсиите? Свършиха ли наркотрафикантите, нагласените обществени поръчки, та се заехте с уреждането на вътрешнопартийните въпроси в БСП? Това се случва безпрецедентно и за пръв път в историята на правораздаването", добави още тя.

Нинова трябва да предостави запис и заверени копия от стенограма и протокол от заседание на Националния съвет на БСП от 28 август. По думите ѝ тя трябва да връчи и призовки на други членове на националния съвет, организационния секретар и зам.-председателя на контролната комисия – да се явят на разпит, за да обяснят какво са говорили по време на партиен пленум на БСП.

„Образувана е прокурорска проверка по жалба на Кирил Добрев. Той беше изключен от партията. Съдът отказа да впише това изключване, което също е безпрецедентен акт. Кирил Добрев идва на заседание на Националния съвет, изказва се и сега жали, че не е допуснат до национален съвет”, добави Нинова.