Предполагахме, че президентът ще иска да защити Конституцията в най-голяма степен, инициирайки референдум за запазване на българския лев. За съжаление той отказа и не ни остава друго, освен да започнем подписка. Нужни са ни 400 000 подписа. Сигурен съм, че ще ги съберем. Това коментира Петър Петров от "Възраждане" пред NovaNews. 

По думите му въпросът, зададен на рефендума, ще бъде "Да се запази ли левът, докато средните заплати на българите достигнат 90% от доходите в Западна Европа"? "Ще инициираме референдум, който няма да е противоконституционен. Готови сме за преговори с всяка парламентарна група, която е готова да обсъди нашите виждания за управление на България", обясни той.

Според него Радев е отказал референдум с мотива, че е подписан договор за присъединяване към Еврозоната. "Само ще контрирам, че Великобритания проведе референдум и дори напусна ЕС, въпреки договорите си. Ще преговаряме само за връщане на златния резерв, запазване на финансовата независимост на България, непредоставяне на военна помощ и жива сила на Украйна и прекратяване на закупуването на неизгодните нови 8 изтребителя", заяви Петров.