Не само в малките населени места – и в големите градове не трябва да се подценява влиянието на големите партии, които безпардонно организират изборен туризъм. Тази порочна практика вече не е патент само на ДПС, коментира народният представител   

„Не е вярно, че „великото преселение“ на гласоподавателите е само в малките населени места – това, четири месеца преди изборите се случва и в големите градове на България“. Така народният представител и кмет на Пловдив в миналия мандат Славчо Атанасов репликира „острието на БСП“ Мая Манолова и колегата си Искрен Веселинов по време на дебат в Народното събрание днес.  Дискусията възникна по повод предстоящите законодателни промени, целящи прекратяването на изборния туризъм.

„При цялото ми уважение към Вас, г-жо Манолова и г-н Веселинов, ще си позволя да не се съглася – не е вярно, че изборен туризъм има единствено в малките селища. Висока активност на новорегистрирани се наблюдава и в големи градове. В Пловдив само за първите три месеца на предизборната 2015 година – от януари до март, са регистрирани 2 400 души повече, в сравнение със същите периоди на предишните години. А само ще напомня, че 2 000 гласа решиха изборите в града през 2011 година – толкова беше разликата между първия и втория кандидат“, заяви Славчо Атанасов. По думите му подобна активност прави впечатление, тъй като в предишни години се наблюдава относителна стабилност, нещо повече – дори се наблюдава лек отлив на регистрация от Пловдив към съседните малки населените места, особено в полите на Родопите. Сега, изведнъж в предизборната година се очертава скок – с 2 400 повече.

„Не трябва да се подценява влиянието на големите партии, които безпардонно организират изборен туризъм и в големите градове. Тази порочна практика вече не е патент само на ДПС“, коментира Славчо Атанасов.  

Още новини ТУК

TrafficNews.bg