Реформаторският блок в Пловдив е пред разпад, научи TrafficNews.bg. От месеци насам отношенията между основните играчи в блока – СДС, ДСБ и ДБГ са доста обтегнати, а обявена пресконференция накара първите да изригнат срещу коалиционните си партньори.

За утре бе обявена пресконференция на Реформаторския блок с тема „Нецелесъобразно разходване на публичните средства в община Пловдив". По-късно от пресцентъра на СДС бе изпратено съобщение, което гласи че за пореден път,нито самата пресконференция, нито обявената тема са съгласувани със СДС-Пловдив и не са уведомени за това събитие.

От партията на Божидар Лукарски обявиха, че всички информации, които ще бъдат представени пред медиите утре, да бъдат разглеждани единствено и само както позиция на участниците в пресконференцията и партията, която представляват, а не като позиция на Реформаторски блок в Пловдив.

Напрежението между СДС и останалите две водещи е особено изострено заради идващите местни избори и номинациите за кмет и общински съветници. Пловдивският председател на СДС Николай Хаджийски е заявил, че партията му няма да издига свои кмет, но условието му е да има максимално повече негови хора на предни места в листата.

Конфликтът между ДБГ и ДСБ е дали да подкрепят Славчо Атанасов, или да играят със собствен кандидат-кмет. Кандидатурите досега са д-р Димитър Шишков, Савина Петкова и Пепа Деведжиева. Последните две обаче са за подкрепата на Славчо Атанасов, а докторът иска РБ да играе със собствен кандидат.  

Още новини ТУК

TrafficNews.bg