Реформаторският блок не изключи вероятността да подкрепят кандидат-кмет от друга партия в Пловдив, заяви зам.-председателят на ДБГ Найден Зеленогорски. Но конкретен въпрос за бившия кмет Славчо Атанасов, той не пожела да даде конкретен отговор, като единствено заяви, че всякакви информации са „твърде преждевременни”. В близките седмици реформаторите ще работят активно по кандидатурите им за кметове и общински съветници, а до края на юни те трябва да са частично готови.

Освен вътрешнопартийното обсъждане, социологическите изследвания, които в момента се правят ще решат до голяма степен кандидатите за местната власт наесен. Найден Зеленогорски обясни, че ако пловдивчани искат надпартиен кандидат за кмет, те щели да подкрепят една такава кандидатура. Той допълни, че в действителност  в блока са обсъждани варианти на места да се явят заедно с Патриотичния фронт.

Депутатът от Реформаторския блок д-р Димитър Шишков, бе доста по рязък в коментара си. Той заяви, че те ще търсят подкрепа за свои кандидати, а не обратното. Засега той и Савина Петкова са двете номинации на Реформаторския блок от партията на Меглена Кунева, ДСБ и СДС все още не са излъчили своите кандидати.

Припомняме, че в пловдивската централа на РБ тече сериозна дискусия за явяването им на изборите. Докато половината от партията искат да подкрепят Славчо Атанасов, в замяна на общи кандидати за районни кметове, другата половина искат самостоятелна кандидатура за кмет на втория по големина град.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg