С решението да оттеглим кандидатурата на Никола Минев, ние искаме да разсеем всички съмнения, че по някакъв начин пречим на работата на парламента. Това заяви депутатът от „Продължаваме промяната” Радостин Василев.

„ГЕРБ са изправени пред една много тежка политическа изолация и не могат да формират - кабинет. Дори и да имаха 97 депутата, пак щяхме да сме в патова ситуация. Работата на този парламент ще бъде много трудна. Ние не сме в състояние да подкрепим кандидат на ГЕРБ. Ако има кандидат извън нея, то ние ще подкрепим него”, заяви още Василев пред Нова телевизия.

През цялото време вчера от ръководството на ПП са разговаряли с тези на БСП и ДБ, каза още Василев. Въпреки това все още не се знае дали от ДБ ще издигнат кандидат и именно затова от партията не знаят все още кого ще подкрепят.

„Аз бих гласувал за Никола Минчев дори и да не бях от ПП, познавам добре Вигенин и смятам, че той също е подготвен, Росен Желязков не го познавам, но той и не подлежи на обсъждане”, заяви още Василев.

Относно това какво правителство си представя, той заяви:

„За този парламент е изключително трудно да формира мнозинство дори за председател, а какво остава за нещо друго. Още е рано да говорим за втори и трети мандат”, каза той.

„Правителството на Кирил Петков беше свалено без план, без идеи и явно с други цели, а не за да управляват партиите, които го свалиха”