България избра 48-ото Народно събрание. По данни на ЦИК, при обработени близо 91% от протоколите, седем партии влизат в парламента.  И на миналия вот през ноември 2021 година, и сега ЦИК доста бързо обработва резултатите. Данните са при обработени 91 на сто от протоколите.

ГЕРБ-СДС са първи с 25.46% от избирателите. С около 5 на сто по-надолу са техните най-големи конкуренти от "Продължаваме промяната. 7 политически сили на този етап ще имат представителство в 48-ото Народно събрание. 

Възраждане", като че ли са изненадата на този вот - в хода на изборния ден изпревариха БСП и се наредиха четвърти с малко над 10 на сто от гласувалите. Няма как да не забележим, че и партията на Стефан Янев ще влезе в парламента. За "Български възход" са гласували 4.68% . "Има такъв народ" засега остават извън пленарната зала - резултатът им - едва 3.85%.

Според данните паралелното преброяване на агенция "Тренд"  ГЕРБ-СДС с голяма вероятност ще разчитат на 66 депутати, а 54 ще са народните представители от "Продължаваме промяната". ДПС ще имат 37, "Възраждане - 26, БСП - само 24. Парламентарните групи на "Демократична България" и "Български възход" ще са с почти равен брой хора - съответно 19 и 14 души.