На съвместен брифинг "Продължаваме промяната" и "Демократична България" решиха да искат подкрепа от избирателите си пред парламента, докато те самите се борят в пленарната зала на парламента срещу Хартиената коалиция. Нито един от лидерите на двете парламентарни групи не се осмели да назове думата протест.

"Хартиената коалиция реши, че днес е денят, в който да прокара хартиената бюлетина. Демократичният вот на всеки български избирател ще е подменен. Отварят вратата за 15% невалидни бюлетини. Днес е денят, когато изкривяването на демократичния вот кара цялата система да работи изкривено. Всички, които уважават своя глас, продължавайте да отстоявате своите права. Ние ще се борим вътре в пленарната зала и разчитаме на вашата подкрепа и извън залата", заяви Кирил Петков от ПП.

"Не видяхме дебат, видяхме желязно прокарване на това което Хартиената коалиция е решила. Налагане на процес, който не гарантира това да се случи разумно с гаранции", ядоса се и съпредседателят на ДБ Христо Иванов.

"Ако гражданите искат да подкрепят тези, които в зала ще се борим, денят е днес. Всичко се използва в тази игра, и световното по футбол. Разчитат, че хората ги интересуват мачовете, а не как ще гласуват. Софиянци трябва да докажат обратното", включи се и Атанас Атанасов от ДБ.

А бившият вицепремиер Асен Василев настоя, че Хартиената коалиция е поставиха бюлетината над Закона за бюджета, над това да наложи данък върху свръхпечалбите на богатите и "Лукойл". Всичко това е по малко важно от това да откраднат гласовете, ядоса се той. Според него с връщането на хартията се връщаме обратно и към чувалите на ГЕРБ - чувалите с кеш от магистрали и чували с бюлетини.