Работата по един от основните булеварди в Пловдив, който вече е затворен, трябвало да продължи три дни, а на два месеца, както бе обявено предварително. Преди няколко дни от ОП „ Организация и контрол на транспорта” обявиха, че заради ремонти дейности ще бъде затворено северното платно на Пещерско шосе от улиците „Царевец” до „ Явор” до 30 септември включително.

Днес стана ясна и каква е причината за ремонта, а именно полагане на топлопровод на ЕВН. Точно преди две години обаче от топлинното дружество бяха затворили тази част на булеварда, за да прекарат именно топлопровод.

Свързахме се с ЕВН Топлофикация, за да попитаме защо ще работят отново по този участък. Оттам ни обясниха, че работата по пътното платно ще продължи около 3 дни, а в най-лошия случай седмица. Тя е свързана с прокарването на отклонение към общежитията на МУ. След това те ще освободят платното и ще се насочат към близките тротоарни и зелени площи.  От топлинното дружество не знаеха  защо  булевардът ще  е затворен до 30 септември.

Наш репортер разговаря с директора на ОП „Организация и контрол на транспорта” Борислав Кръстев. Той заяви, че в действителност работата на ЕВН е кратка, но срокът, който давали от общинското предприятие бил максимално допустим. Такъв е случаят и с ремонта на „Цариградско шосе” и „6 септември, където работите трябва да продължат доста по-кратко от заявения 1 месец.  

„Даваме такива срокове, защото често при планирани дейности излизат различни проблеми, които затрудняват и удължават работата. Лошо време също би забавило ремонтите. В момента имаме случай, при който заявен ремонт от една седмица, вече се проточва трета”, обясни Борислав Кръстев. Той все пак се съгласи, че подобни огромни срокове, давани от предприятието изнервят допълнително пловдивчани, които в момента се чудят от къде да минат през града. Вероятно от ОП „Организация и контрол на транспорта” ще дават по две дати като едната ще е прогнозираната продължителност на ремонта, а другата максимално допустимата.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg