Заместник-председател на Общински съвет в София и член на „Възраждане“ се нахлул в сградата на Общината, за да свали знамето на Украйна, което виси в знак на солидарност на фасадата на сградата. Последното е поставено там с легитимно решение на целия СОС. Борислав Иванов носел обирджийска маска, за да скрие лицето си. Той обаче не счел деянието си достатъчно срамно и се похвали с него в социалните мрежи.

„Ще го сваля, когато искам Аз, а не, когато Вие го дадете! Госпожо кмет, идвайте навреме на работа“, гласи публикацията на Иванов във фейсбук.

Абсурдното поведение не общинския съветник имаше своите последствия: 

"Предадох доклад, с който искам оставката на господин Иванов, както като зам.-председател на Общински съвет, така и като председател на комисията по обществен ред и сигурност. Неговото поведение е напълно недопустимо", това коментира председателят на Общински съвет Георги Георгиев.

Скоро след това изявление даде и самият Борислав Иванов. Той заяви, че ще подаде исканата от ОС оставка.

„Аз държа на честта и ще удовлетворя исканията на мнозинството. Преди малко бях в 5-то РУ, за да обясня постъпката си. Никога не ми е била важна позицията на общински съветник, изкарал съм два мандата. Ако трябва да ме се отнеме за това, че направих нещо на всяка цена, аз съм готов. Ако загубя кариерата си заради това, нека я загубя. Ще отида да си намеря работа на друго място“.

Той заяви, че деянието му няма пряка връзка с проруска позиция. Причината за това било наличието на знаме на чужда националност. „Свалянето беше мой план и доказах, че мога да го направя“.

Той потвърди, че е нахлул в сградата с оръжие – спортен еърсофт пистолет, който не може да убива, но може да наранява.

Подаден за това сигнал в полицията Иванов определи като „долни инсинуации“. Носех го на ремонт. Г-н Бонев /бел.ав.Борис Бонев/ беше бръкнал в раницата ми“, допълни Иванов.