Избирателната активност в Лондон не е много висока. В най-голямата от четирите секции от рано сутринта са дошли да гласуват около 30-на души. Сред основните причини за слабата активност са големият брой разкрити секции, които дават възможност за гласуване в различни части на града.

Освен това, днес се провежда и годишният Лондонски маратон, а има и проблеми с транспорта заради стачка на транспортните работниците, предаде БНТ.

Сутринта в първия час успяха да отворят едва 109 от 126 секции. Малко по-късно една част от членовете на СИК бяха заменени, а друга част от хората успяха все пак да достигнат до секциите.

"Все още няма опашки и се надявам хората да проявят желание да гласуват. Ако има нещо, което искам да пожелая на българските избиратели е да не влезем в символиката на народната поговорка, че планината се напънала и родила мишка, защото усилията които са положени и общественият ресурс, който е отделен за организирането на тези избори, наистина е колосален", заяви Марин Райков, посланик на България във Великобритания.

В 51 от секциите се гласува с машини, 31 от тях се намират в Лондон.