Борисов е готов да хвърли държавата в хаос, само и само да спаси себе си. Това написа във фейсбук профила си лидерът на БСП Корнелия Нинова тази събота.Нейното изказване идва като коментар на изявление на бившият премиер Бойко Борисов, който заяви, че ако ГЕРБ бе на власт, инфлацията нямаше да е с такива размери. 

Борисов: Ако ГЕРБ управляваше, нито горивото, нито токът щяха да се повишатЩе подкрепим актуализацията на бюджета, макар и лоша, каза лидерът на ГЕРБ

"Казал днес, че ако той е на власт, няма да има повишаване на цените. Инфлацията не била привнесена, защото поскъпнали стоки, произведени в България. Има ли някой, който да вярва на този човек? Представители на ГЕРБ, които разбират от икономика, слушат тези глупости и ръкопляскат. Поне заради собственото си достойнство му направете един кратък курс. Кажете му, че български стоки се произвеждат с вносни енергоносители. Че това са борсови стоки", продължи Нинова.

"Обяснете му, че ако не е разбрал, има война и цените на световните пазари скочиха. В цял свят инфлация, само Борисов ще я спре в България", категорична бе лидерът на БСП.
 
"Може даже да сподели челен опит и в чужбина на колегите си от ЕНП, които също закъсаха с цените. Той наистина ли мисли народа ни за толкова наивен? Явно връщането му във властта и избягване на правосъдие за него е на всяка цена, дори и на тази да лъже и манипулира. Инфлация има и тя се бори с конкретни мерки, а не с говорене на небивалици от сутрин до вечер", заключи Корнелия Нинова.