Ако ГЕРБ управляваше, горивото щеше да е максимум на цената, на която беше, заяви днес в Монтана лидерът на ГЕРБ - Бойко Борисов.

"Тази криза нямаше да я допуснем, нито щях да дам да се увеличи токът, нито горивото, нито хлябът. Олиото вече е 6,70 лв., а сме на второ място в Европа по производство на слънчоглед. Хиляди декари слънчоглед имаме, каква привнесена инфлация? За последната година рискът за фалит на държавата се е удвоил, а вие ми говорите за успешно управление. Преди пет дни, Асен Василев изтегли искането да изтегли 2 млрд. евро – две са причините.

Лихвите за същия период оценен от пазарите е нараснал десетки пъти. Това го пише. Дори и сега, когато преди малко разбрах, че Нинова е казала, че Радев искал да е управляващият в сянка, а Кирил Петков да е напред. Я да питаме, ако вие сте знаели за готвена такава корупция, защо не сте говорили досега за нея. Всички сте в кюпа. Коалицията сама се свали, заради корупция. Тези обвинения тези дни показа колко гнило на повърхността е това правителство. Ще ги бият хората с камъни, когато разберат с какви пари са се облагодетелствали", заяви Борисов. По думите му двата милиарда не са ги изтеглили, защото служебното правителство на Румен Радев да няма какво да харчи и юли държавата да остане без пари.

"300 милиона ви крадат на месец. Представяте ли си колко сте ограбени? Я си го представете в чекмеджета? Аз съм се заклел, че злато никога не съм имал. Те имат една мантра и казват другите са корумпирани, а ние сме честни, и през последната една седмица без ГЕРБ да обиди никого - те помежду си така се дерат, че е обидно. Г-жа Нинова казва: „Ако един патрон се изнесе от България аз си подавам оставката”, а в същото време Петков казва, ако дойде Радев ще спрем изнасянето на оръжия", каза Борисов и допъни, че след няколко месеца, когато има ново правителство ще се балансират нещата, като се надява на народа да му дойде разума и да види за какво става въпрос.

Борисов заяви, че партията му ще подкрепи актуализацията на бюджета.

"Сваленото правителствотo иска ние да им провалим бюджета - по-слаб, нескопосан, небалансиран и катастрофален бюджет не може да се напише, няма нито един внесен закон за гласуване, само приказки - затова в този бюджет ние сме добавили пари за църквите, за лекарите, за военните, за пожарникарите, 15% за пенсионерите, - и да не приемат нашето предложение с ясното съзнание, че това е лош бюджет, но да не им дадем да се възползват да кажат, че няма пари, ще гласувате "за" всяко тяхно предложение заради хората."