Каним парламентарните партии на среща в понеделник по спешните въпроси за цени, доходи и бюджет. Поканата на ГЕРБ за трета среща на представители на парламентарните групи за включване на президента Зеленски в откриването на Народното събрание е излишна и ние няма да участваме в нея. Това написа във фейсбук лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Ключовите теми за българските граждани са високите цени и ниски доходи, инфлацията и липсата на предвидимост. Парламентарните партии трябва да обсъдим спешни мерки като тавана на цените на ток, газ, вода и парно, както и бюджета за 2023 г. Преговорите за съставяне на правителство трябва да вървят успоредно с гласуване на бюджета. Дори да няма правителство, бюджет трябва да има, пише Нинова.

Предвид краткото време и практиката всяка група да внася допълнителни, често взаймно изключващи се предложения, ние от “БСП за България” призоваваме за отговорност и внасяме покана за среща в понеделник от 13:00 часа в НС, на която да бъде обсъдена макрорамката на бюджет 2023 г, както и да се търси съгласие по спешните мерки за подкрепа на семействата и икономиката до края на годината, допълва още лидерът на БСП.