Нямаме страх от управлението и вече го доказахме. Продължаваме по пътя,  по който сме поели, а именно – разграждането и демонтирането на модела ГЕРБ. Това заяви в предаването „На Фокус” Никола Минчев от „Продължаваме промяната”.

"Това, с което спечелихме доверието на над половин милион избиратели на тези избори, беше заявката, че продължаваме по пътя, по който сме поели. А именно – разграждането,  демонтирането на модела ГЕРБ. Сега след изборите да тръгнем на обратно на това, което сме обещали и заради което са ни подкрепили избирателите, би означавало да предадем тяхното доверие".

По думите му спадът в доверието към ПП се дължи на факта, че партията е управлявала в "доста динамични и трудни времена" с множество кризи. „В този момент на тежко управление, а знаем, че винаги от едно управление партиите излизат отслабени, в този тежък момент ние успяхме да излезем в добра кондиция”, подчерта той. И допълни, че като партия са обсъдили резултатите и какво може да се подобри занапред и да се завърнат на по-добра позиция.

Минчев беше категоричен, че е добре да има и редовен кабинет, и парламент, защото обстановката в държавата е сложна. "Хубаво е всички институции да могат да изпълняват своите задължения и да преведат страната през тази обстановка. ПП не се е страхувала никога да управлява. Вече показахме миналата година, на фона на тежка зима, нямахме страх тогава да управляваме, формирахме една сложна коалиция. Мисля, че доказахме, че нямаме страх от управлението. Но сега ние не сме първата политическа сила, а втората. Първата е на ход", подчерта той.