Истинска енигма ще бъдат изборите в район „Южен”, а битката ще бъде между трима кандидати. Това показва анкетата на TrafficNews , в която участие са взели близо 3000 души.  С реални шансове за балотаж са кандидатите на ГЕРБ в лицето на Костадин Язов, действащият кмет Борислав Инчев от Обединени патриоти, както и журналистът Илиян Велков, чиято независима експертиза е подкрепена от ЗС „Александър Стамболийски”.

На последните избори ГЕРБ не спечелиха единствено този район, а през този мандат той се превърна в най-големия, като изпревари „Централен”.

Най-много гласове в анкетата са отишли за бившия депутат Костадин Язов от ГЕРБ. В негова подкрепа са гласували 26,24% от запитаните.  На второ място е кандидатът от ЗС „Александър Стамболийски” Илиян Велков с 22,36%. Съвсем малко зад него е действащият районен кмет Борислав Инчев с 21,99%.

За другите двама ясни кандидати – Ангел Иванов от БСП и Евелин Парасков от „Съюз за Пловдив” са гласували съответно 11,83% и 6,18%.  За друг кандидат биха гласували 11,31%.

Припомняме, че  привърженици на  един от кандидатите се опитаха да манипулират анкетата на TrafficNews . За няколко минути от едно IP бяха напомпани близо 300 гласа за един от кандидатите.

Резултатите, които публикуваме са без фалшивите кликвания, които изкривяваха допитването до нашите читатели.

Хакери манипулираха анкета на TrafficNews в полза на кандидат за кметГоспода политици, спестете си повторни опити! Само истината ще ви направи свободни