Ще сме конструктивна опозиция. Ако ГЕРБ съставят правителство, ще гласуваме с тях по темите, които са важни за нас. Това каза пред Нова телевизия Даниел Лорер от "Продължаваме промяната".

И обясни, че в понеделник от партията ще отидат на консултациите при президента.

"Тъй като сме втора политическа сила, присъствието ни в парламентарните комисии с председатели е един от малкото лостове, с които можем да обръщаме общественото внимание", каза той по повод провалилите се избори на шефове на спортната и земеделската комисии в НС. За първата от ПП предложиха Радостин Василев, а за втората Иван Христанов. И двамата не бяха избрани.

От "Продължаваме промяната" посочиха, че конкретно за спортната е имало обаждане от президентството. Причината - сигнали на Василев срещу Весела Лечева, служебна министърка на спорта.

"ДПС да коментира дали президентът им казва за комисиите. За да се прокарва в общественото пространство, очевидно има такива данни", каза Лорер. И обясни, че лично той няма такава информация.

След това се спря на срещите на главния прокурор Иван Гешев с партиите в парламента.

"Докато си говорим, Гешев шета из парламента. Среща се с партии. Той извади страната на протест. След това беше в един политически фризер дълго време. Аз се питам дали той не е коальорът, който оформя бъдещата коалиция", каза бившият министър на иновациите и растежа.