Лидерът на БСП Корнелия Нинова и двама социалисти са с призовки от държавното обвинение. Причината е жалба от съпартиеца им Кирил Добрев.

Корнелия Нинова обвини прокуратурата, че се включва във вътрешнопартиен преврат.

 „Жалбата на Кирил Добрев е за неизпълнение на съдебно решение на Върховния касационен съд. Поради тази причина мисля, че е ясно, че прокуратурата не участва във вътрешнопартийни дела. Това не е прецедент. Така се действа по сигнали“.

Това заяви пред БТВ Георги Иванов, наблюдаващ прокурор от Софийската районна прокуратура.

„Прокуратурата спазва законите. Нека видим дали политиците ще ги спазват. Нека изчакаме призовките, нека видим дали Корнелия Нинова и другите двама членове на партията ще се явят. Разпорежданията на прокурори и съдии са задължителни и ако не са изпълнени, глобата е до 2000 лева“, добави той.

„Жалбата на Добрев съдържа само неговите твърдения, като към нея е приложено решението на ВКС. Гледната точка на Корнелия Нинова не е изяснена, не са изяснени фактите по преписката, а това е необходимо за произнасянето. Прокурорите могат да се произнесат само при наличието на всички факти. Призовката е за 12 октомври“, уточни наблюдаващият прокурор.