Небеизвестният в пловдивската махала Ашим Асан се сдоби с преупреждение от РИК-16 в Пловдив, след като изпрати два сигнала за изборни нарушения, които се оказаха напълно неоснователни. 

Асан първо е подал сигнал, че член на секционната комисия в 83-та секция в район "Централен" говори на турски език, както и че е бил обиждан в коридора пред изборните помещения в сградата.

При проверка обаче се оказва, че самият Ашим Асан е готовил на турски със сина си, докато упражнява правото си на глас. Секционната комисия веднага му е направила забележка и му е указала, че в изборното помещение не може да говори на език, различен от български. При разпит всички са единодушни, че Асан е извършил умишлена провокация и споделят, че на излизане Асан е влязъл в конфронтация и с отговорника на училището от страна на общинската администрация.

Вторият сигнал пък представлява директни обвинения за купуване на гласове, насочени към зам.-кметът на район "Северен" Красимир Асенов. Асан алармирал, че в „Текстилното училище“ в „Арман махала“, Асенов спирал граждани и ги агитирал да гласуват за партията му. Посочил и две лица - членове от две различни избирателни секции в училището, като свидетели на агитацията.

При осъщестяване на контакт с посочените като свидетели се оказало, че те не просто отрекли информацията, а заявили, че са изключително неприятно изненадани, че някой ги замесва в подобна ситуацията и не са подозирали за това. Единият от така наречените "свидетели" настоява да се търси отговорност от Асан, който подал сигнала с подобни неверни твърдения.

Заместник-кмета на район „Северен“ пък обяснил, че действително е бил в сградата на Професионална гимназия по кожени изделия и текстил „Д–р Иван Богоров“, тъй като занесал храна на членове на избирателни комисии. Бил придружен от още няколко лица, но въобще не е разговарял с граждани. 

"С оглед така събраните данни не само не се установява твърдяното от жалбоподателя нарушение, но повторно се констатира злоупотреба с право от същия, до колкото се подава сигнал, в който се съдържат абсолютно неверни твърдения и се замесват имената на трети лица, които нямат никакво отношение към сигнала", посочват от комисията и предупреждават Асан да престане да подава лъжливи сигнали, като в противен случай ще преустанови тяхното разглеждане.