"Солидарност за какво? Че една ракета заблудена независимо дали е руска или украинска, да подчертаем, и в двата случая 99% е вероятността е да е заблудена. Защото другият 1% остава вероятност украинците или руснаците нарочно да са изстреляли ракета, за да бомбардират полския трактор, което мисля, че е по-скоро невероятно отколкото възможно. Солидарност за това, че някаква заблудена, без значение дали руска или украинска ракета, е ударила трактор в Полша, няма смисъл да изразяваме. Както и на нас не ни беше изразена солидарност, когато къщата в Горна баня беше бомбардирана. Не солидарност, извинение не получихме тогава", каза лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов в кулоарите на НС. Така той коментира взрива снощи в Полша, при който загинаха двама души.

Случва се, когато има такива военни конфликти. Случи се и в България преди повече от 10 години, когато беше войната в Югославия. Така че не е нещо, което е изненадващо, става само да се разбере дали е изстреляна от руските или украинските въоръжени сили. До момента, в който военните действия не се приближат до Дунавската делта и руснаците не започнат активни действия за овладяване на все още остатъчното украинско черноморие, такива рискове няма да има, но след това е твърде вероятно да има и такива рискове и за нас, макар е те ще бъдат минимални, защото все пак дори и да стигнат района на делтата, от там до българската граница има още 180 километра, т.е по-голям е рискът за Румъния, смята Костадинов.

По-рано днес от ГЕРБ и ДПС изявиха позиции на солидарност, но и двете формации бяха пестеливи и заявиха, че първо трябва да се установи от къде е дошла ракетата - от Русия или Украйна.