Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов каза пред журналисти, че подкрепа за кабинет на ГЕРБ не е възможна, защото имат много сериозни политически, принципни, идеологически разминавания.

Много е странно защо нашите европейски партньори толкова много държат да ни вкарат в еврозоната, а не искат да ни пускат в Шенген, каза още Костадинов.

В коментар за приетите промени в Изборния кодекс, лидерът на „Възраждане“ заяви, че с тях ще се върнем обратно в „изборната вакханалия“ от април м.г., когато се гласува смесено, с безброй злоупотреби, броене до 5-6 часа сутринта, стоене в РИК, носене на чували, всичко това, което вече гледахме 30 години назад във времето".

Костадинов призова президента Румен Радев да наложи вето на промените в Изборния кодекс, като изрази мнение, че едва ли президентът ще го направи. Очевидно е, че президентът някак си е встрани от дебата, поне засега не се изказа по темата, посочи лидерът на „Възраждане“, цитиран от БТА.

От „Възраждане“ провеждат протест в защита на българския лев и против въвеждане на еврото в България на пл. “Народно събрание“ в София. Протестиращите се отправиха към сградата на Представителството на Европейската комисия.