Лидерът на "Възраждане" прекрати пресконференцията на партията, на която трябваше да коментира изборните резултати. В началото на брифинга Костадинов анонсира, че от партията му не изпращат съобщения за предстоящите пресконференции на медиите "Капитал", "Дневник", "Клуб Z" и "Медиапул".

"Нашият морал, принципи и ценности не ни позволяват да общуваме с подобни жълто-кафяви отходни канали на Американското посолство", заяви той и помоли журналистите на изброените медии да напуснат брифинга, предаде Фокус.

"Не желаем да имаме нищо общо с представители на жълто-кафяви медии, който се финансират от чужди посолства", повтори той.

"Вие не сте медии, вие сте фалшиви новини", обърна се той към репортерите на избороените медии, които отказаха да напуснат залата.

Костадинов изчака няколко минути и прекрати пресконференцията, но беше последван от журналистите. "Ако искаме да разговаряме с Херо Мустафа, ще отидем в Американското посолство", отсече той.

Костадин Костадинов обясни, че партията е готова да състави правителство, но само с мадната на "Възраждане" и ако президентът реши да го връчи на тях. Според него вървим към нови избори.