Пенсионирани военни, ексфутболисти,  бивши общински съветници и чиновници, както и никому известни личности – това е новата листа на БСП – Пловдив град, която трябва да бъде утвърдена от Националния съвет на Столетницата.

Корнелия Нинова  размести цялата листа, която бе наредена от Градския съвет на БСП, с което на практика зачеркна втората най-голяма организация на партията в страната. Първоначалният вариант на червената листа бе с водач Корнелия Нинова, на второ място проф. Иво Христов, последван от Теодора Халачева, а зад нея младия хирург д-р Любомир Паунов, юристи, лекари и икономисти.  

Поради клеймото, което им е сложено от централното ръководство – „хора на Гергов” всички те са били извадени от листата, а на тяхно място са сложени само верни на Нинова социалисти.

След първите две места в кандидат-депутатската листа вече е сложен Иван Петков – Бебето, а след него т.нар. гражданска квота от бившия футболист Георги Георгиев – Гецата.  На пето място е арх. Костадин Палазов, който бе на 20-то място в първата листа със събрани едва 26 гласа на конференцията.

На шесто място е друг бивш общински съветник Минка Сърнешка, която дори не успя да събере нужния вот за първите 22 места за градските социалисти.

Трима от приближените на Иван Петков – Бебето – Илия Гатев, Диана Димитрова и Иван Цанов са следващите в листата до 9-то място, а 10-то е за пенсионирания военен Йохан Петков.

С тези си действия Корнелия Нинова на практика изкара от изборите  цялата градска организация, избрана от редовите пловдивски социалисти, а с това и техните желания кой да ги представлява в следващото Народно събрание.

По-рано Нинова каза, че е водач в Пловдив град, защото „лидерите са там, където е най-трудно”. Подмяната на вота на пловдивските социалисти обаче не прави само ситуацията още по-трудна, а направо е ритуално сепуко, с което още повече смали шансовете за добър резултат на БСП под тепетата.

По-притеснителното е, че с тези си действия тя на практика изтри думата „демократичност” в устава на партията, с която иначе толкова се гордееше. С методите „Партията, това съм аз” Корнелия Нинова изкарва БСП от ценностите на демократичния социализъм и я връща във времената на дивия болшевизъм. Повече от показателно е, след като тя ръководи така собствената си партия, какво ще се случи, ако се сбъдне неистовото й желание да управлява страната.   

Най-жалкото е, че жертви на войната на Нинова с Георги Гергов, кмета на Перник, ръководството на партията във Варна и други „непокорни места”, падат не други, а самите редови социалисти, вярващи в идеята на Българската социалистическа партия. Жаждата за власт и пълен контрол на лидера на социалистите обаче режат парче по парче идеалите, градени през последните 100 години.

Ще се изгуби ли Корнелия Нинова, ако стъпи в Пловдив?Години наред соцлидерката подминаваше града, а сега се готви да защитава интересите на пловдивчани