ДБ и ГЕРБ имат близки позиции по много въпроси. Другите партии се разделиха на "европейци" и "атлантици", заяви Виолета Комитова, зам. председател на парламентарната група от "Български възход" пред БТВ.

Мнозина от българите не понасят днешната цена на живота и се настройват против Евросъюза. Колкото повече обедняваме, толкова повече развиваме евроскептицизъм. Затова цената на живота у нас и да не сме първи по бедност в Европа е първостепенна цел, каза Комитова.

Ние от "Български възход" ще работим за разумни предложения, които да подобряват благосъстоянието на гражданите. Ако се повишава минималната работна заплата, пенсии и други, партиите, които обещават това трябва да казват откъде ще дойдат пари.  

Ако ГЕРБ и ДПС са съгласни да работим по правила, без корупция и в защита на интересите на гражданите, е възможно да работим с тях.

Партиите в първи ден на парламента търсеха себе си, а ние от БВ търсихме решения. Всички наричаха бъдещото правителство имагинерно, но трябва да го наречем антикризисно, заради войната в Украйна и инфлацията.

Правителствата в 21 век ще са със сложни конструкции заради множеството трудности и кризи, които ги заобикалят. Позиционираме се около национално консервативни политики, защото сме убедени, че през тези политики ще сме уважаван член на ЕС. Да не сме най-бедните в Европа е национален интерес номер едно за България.

Военната подкрепа за Украйна трябва да се изясни - двама военни министри казаха, че няма какво да дадем на Украйна. Можем да дадем доброволци, или стари оръжия.