От „Продължаваме Промяната” се връщат обратно в пленарната зала в сряда.  Тогава те ще предложат временната комисия за промените в Изборния кодекс, заяви съпредседателят на партията Кирил Петков.

Той обяви още, че в София е задължително да имат един кандидат за кмет с "Демократична България". 

За мен демократичната общност трябва да се обедини, каза той, запитан дали това може да е Борис Бонев. Добави, че на места с ДБ могат да имат общи кандидати и в други градове.

Снощният протест ми даде надежда, че на хората им пука, коментира Петков излезлите вчера пред парламента хиляди на демонстрация против връщането на хартиената бюлетина.

 "Много по-важна тема е бюджетът, минималната работна заплата, данъчните кредити за младите семейства, политиката за пенсиите", добави бившият премиер. И обясни, че го боли, че БСП, ДПС и ГЕРБ от всичко това избрали да се занимават с Изборния кодекс. "Те бързаха с него, направиха го през нощите. Защо трябва най-важните въпроси по него да се решават по нощите", запита Петков. И определи служилото се като опит за кражба на демократичния вот на българите. Според него така се готвело да се върнат отново 160 000 невалидни бюлетини и да има манипулации в протоколите.