„Ние сме партия, базирана на ценности и принципи. Ако някой ги нарушава, ние ще критикуваме. Не сме в политиката, за да бъдем приятели или врагове с някого. Ние сме в политиката, за да става животът на българските граждани по-добър.“ Това заяви пред bTV съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

Той заяви, че са влезли в политическите процеси с каузи и са останали независими от никого.

„Заради това сме неудобни. Никой не може да ни се обади по телефона и да ни каже какво да правим, както са свикнали“, заяви той в коментар на изострените им отношения с президента Румен Радев.

"Реториките нямат значение. Имат значение действията на служебното правителство през последните два месеца. Последното голямо разочарование беше около Българската банка на развитие, от който е откраднат 1 млрд., а тази сума разпределена между 8 фирми", заяви Петков. 

"Всички потенциали на България са тук. Страната ни трябва расте с огромна скорост и да сме едни от най-проспериращите, имаме умни хора, условия за туризъм, а това не се случва", каза още съпредседателят на "Продължаваме промяната".

"Докато 7 месеца бяхме в управлението, 1 милион пенсионери минаха над линията на бедност. Това ме прави щастлив. За първи път от 30 години успяхме да намалим неравенството. Нямаше нито ден с прекъсване на газа към нас", посочи той.

Кирил Петков заяви, че първия мандат няма да бъде подкрепен, а втория мандат биха го поели само с "Демократична България", и то при 9 гаранции, които трябва да бъдат изпълнени.

"Нямаме нищо лично проф. Габровски, но виждаме, че Борисов ще взема реалните решения. Не искаме връщането на този модел. Няма смисъл проф. Габровски да търси разговори с нас, само ще си изгуби времето, нека го използва за нещо конструктивно", каза още Петков. 

"Бойко Борисов каза, че е сниман в спалнята си от същия човек, който ви е снимал с Лена Бориславова. Знаете ли кой е?", попита водещият. 

Това е толкова гнусно от тяхна страна - да се опитат да направят през жълти новини нещо, което да вкарат в общата тема на разговорите. Просто е грозно и ужасно да се види как те се опитват да отказват едни свестни хора от политика, отвърна Петков.

"Няма нищо общо - фалшиви новини, пълна лъжа, опитват се да излеят помия върху нас, защото знаят, че няма начин да ни контролират", коментира още съпредседателят на ПП.

Защо всички в момента се опитват да ни атакуват? Има едни задкулисни интереси, които крадат средствата на българските граждани. Те инвестират в политическите партии да изпълняват техните интереси - така работи политиката у нас, продължи Петков. Президентът се сърди, но служебният му кабинет връща кадри на ГЕРБ. Не защото са на ГЕРБ, а защото това са кадрите на задкулисието, което работи да източва обществените средства, заяви още той.

Петков не вярва, че парламентът ще се събуди и ще поеме отговорност, затова не очаква това НС да излъчи правителство.