Председателят на ПГ на ГЕРБ в 47-тото Народно събрание Десислава Атанасова упражни правото си на вот днес. 

"Гласувах за стабилност, нормалност и отговорност след месеците на хаос и безвремие!
Гласувах за хора, които имат опит, държавническото мислене и чувството за отговорност да водят България по европейския ѝ път на развитие!", заяви тя. 

Любомир Каримански от политическа партия „Има такъв народ“ също гласува, като заяви че пуска гласа си, „за да няма лъжи в парламента, гласувах за това да има чест, достойнство и отговорност. Той упражни правото си на глас в 35-о Средно езиково училище „Добри Войников“ в София.

Водачът на листата на ГЕРБ-СДС в област Добрич Деница Сачева пък заяви:

„Напредъкът на България зависи от гласовете на хората. Страната има нужда от стабилно правителство с ясни политически приоритети и цели“, след като пусна гласа си в СУ „П.Р.Славейков“ в града.

Лидерът на "Изправи се, България" Мая Манолова също упражни правото си на глас.

"Като жена и майка и бивш омбудсман гласувах за мирна България, това е моята кауза. Приятели, днес гласувате за децата и домовете си. Осъзнайте залога и отидете до урните. Гласувайте за справедлива държава, която се грижи за хората, а не за елитите, която ще намали сметките и ще повиши доходите и пенсиите", добави още Манолова.

Проф. Костадин Ангелов пък гласува в училище "Вела Благоева" във Велико Търново.

„Гласувам за смело, решително и компетентно управление на страната. Гласувам за спокойствие и предвидимост за гражданите и за края на експериментите, на които беше подложена България в тази година и половина”, заяви той.

Бившата депутатка от ГЕРБ и бивш областен управител на Пловдив - Дани Каназирева също гласува, като написа:

"Гласувах в името на демокрацията, справедливостта и правото ни да живеем в европейска България. Гласувах за стабилност, нормалност и отговорност след месеците на хаос.
Гласувах за дясно и демократично управление. На страната ни е нужно стабилно, подготвено и отговорно правителство. Време е да се върнем към реалността, време е за работещи решения и отговорност.
Желая на всички успех и повече разумно, отговорно и държавническо поведение в името на България".