"Предложено е смесването на хартия с машини, което беше 2020 г. Тогава обаче машините пускаха протокол, а сега се предлага само машините да са принтери. Не се съмнявам в резултатите от изборите, но когато 111 хил. избиратели са внесли подписка за връщане на хартията и имат съмнения, може би трябва да се чуят и те." Това коментира пред БТВ бившата шефка на парламента Ива Митева.

В момента се направи най-лошият вариант. По-често щеше да е отменят машинното гласуване. Или да остане машината като досега и да се върне хартията, категорична бе тя. Според нея машината трябва да вади протокол, който да е валиден, както бе през 2020 г.

Тя изрази подкрепа да се въведат преброителните комисии, а не броенето да става в секциите. Подобно предложение в парламента е внесла "Демократична България".

С новите правила ще е много трудно да се намерят хора за секционните комисии и случките от "Арена Армеец" преди време ще ни се сторят песен, заяви още Ива Митева.

Ако всеки парламент ще променя ЦИК, тогава да се махне мандатността на комисията, добави още бившата шефка на парламента.

Митева се е върнала на работа в администрацията на парламента, но в момента е в неплатен отпуск, каза тя.