Мащабните ремонти, които вървят в Пловдив, са напът да затрупат една майка и нейната дъщеря. Не, не става дума да ги затрупат с проблеми и неприятни ситуации - съвсем в буквалния смисъл двете жени могат да бъдат затрупани с камъни, мазилка, тухли и прах. Само защото са жени, и то без финансови възможности. Ето я историята, която ни изпрати читателка на TrafficNews.bg.

Обръщам се към всички от Пловдив с една огромна молба! ПРОЧЕТИ И СПОДЕЛИ! Имам съседка, която живее в къщата от снимките под наем. Както всички от Пловдив знаят, бул. "Васил Априлов" е в ремонт. Къщата ще бъде срутена, за да се разшири кръстовището. Това ще се случи много скоро, а Соня и нейната майка нямат финансовата възможност да си организират изнасянето.

Намерили са си квартира срещу ВМИ, на една крачка е... но им трябва бус и мъжка ръка, за да се пренесат. Днес я посетих, за да я питам кога ще бутат къщата. Соня беше много разтроена и плачейки, ми каза ,,Накрая ще ни затрупат с къщата... няма как да се изнеса... не мога да се организирам... нямам финансовата възможност".

Тези дни ще им спрат тока и водата. Не могат да останат там. Моля за помощ Има ли мъже, желаещи да помогнат? За всички онези, които ми се смеят, че помагам на животни... Сега ще помогнат ли на Човек??? Има ли състрадание към хората? Или го проявяват само тези, които ги е жал и за животните?

P.S. В гаража има и две новородени котета, които трябва да се изнесет, за да не ги затрупат живи.

Бус е намерен благодарение на Мая Сребрева и мъжа й. Търсят се доброволци за разглобяне на мебелите и сглобяването им в новата квартира. Предложилите помощ ги правя сътрудници на албума. Някой да приюти котката с бебетата?

................................

Това е. Става дума за няколко силни мъжки ръце, малко съпричастност и малко отделено време. Сигурни сме, че ще се намерят. Може да ни пишете на имейл: redaktor@trafficnews.bg или във Фейсбук страницата ни. Няма начин в Пловдив добротата да си е отишла безвъзвратно. Нали?


TrafficNews.bg