Все още "Демократична България" не изключва диалог за съставяне на коалиция с БСП. Това стана ясно от думите на Христо Иванов.

"Ние не сме мандатоносител и от тази гледна точка не можем да даваме формули за коалиционни партньорства. Пак ще кажа - факт е, че това, което прави мнозинството, включително БСП, влоши възможността за доверие и изграждане на мнозинство и някакъв политически климат на разговори. По принцип. Но продължавам да считам, че някакви мостове все още могат да бъдат запазени. По принцип. Така че да не прибързваме да правим крайни изводи от ситуацията", заяви Иванов.

Лидерът на "градската десница" призова още - колегите от "хартиената коалиция" да се замислят.

Съдебната реформа - това би било пресечна точка между двете партии - ДБ и БСП, допълни Иванов.

"Демократична България" нямало да влиза в интриги, както и също така не били коментирани имена за властови позиции, които да бъдат издигнати при втори или трети мандат, добави той.

Поводът на брифинга на ДБ бе окончателното приемане на прага за регистрация по ДДС, който с решение на предишния 47-и парламент бе повишен на 100 000 лева.

"Това е шестият най-висок праг за регистрация по ДДС в Евопейския съюз. Какви са ефектите? По-малко бюрокрация, по-малко административни разходи за малките фирми. Даваме всички шансове малкият бизнес да оцелее в тези тежки времена", добави на свой ред депутатът Мартин Димитров.