Истински кошмар е по улиците „Орловец” и „Арчарица” в район „Източен”. От часове по двете малки улички се образуват огромни тапи, а движението буквално е блокирано, тъй като камиони и бусове също минават по отсечката. Колите дори прекосяват паркинга, за да излязат от капана. Автобуси от градския транспорт също минаха на няколко пъти!

Причината за хаоса е затварянето на кръстовището на „Цариградско шосе” с „6 септември”, както и северното платно на първия булевард. Така единствената връзка на „6 септември” с „Княгиня Мария Луиза”  е именно през „Орловец” и „Арчарица”. 

Улиците са изключително тесни, а движението на колите е в двете посоки. От Общината и КАТ обаче не направиха никакви усилия, за да регулират движението. Сутринта на улица „Орловец” е дошъл  патрул на КАТ, които са се огледали и си тръгнали без да направят каквото и да е. Наложило се от частните фирми да направят собствена организация заради хаоса по улиците. В района се намират ВиК, голяма печатарска фирма, няколко мебелни фирми, от където влизат и излизат камиони. 

От компания Трафик са започнали да молят хората да не паркират от лявата страна на улицата, за да не затрудняват движението. Те дори са сложили лента на тротоара, с надеждата хората да не паркират там.  Всичко това се случва под носа на ТИЛ-а на полицията, където ежечасно минават коли на ОД на МВР – Пловдив. 

 

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg